Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                33

 

                                                                                         23          липня          14

     

 

Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

       Присутні народні депутати України: БАГРАЄВ М.Г., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., КОНДРАТЮК О.К., ЧОРНА Г.М., КРУТІЙ В.І.

 

        Відсутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А.,  ГОЛУБ О.В., СТЕЦЬ Ю.Я., АБДУЛЛІН О.Р.

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату комітету Я.Глиняна, С.Самойленко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень), (реєстр. № 0944 від 12.12.2012р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, М.Баграєвим та ін.) друге читання.

         2. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо уточнення окремих положень) (реєстр. № 4224а від 02.07.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Кондратюк, О.Абдулліним та ін.).

         3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дерегулювання діяльності з надання програмної послуги та удосконалення державного регулювання діяльності провайдерів програмної послуги (реєстр. № 4150а від 23.06.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким).

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав (реєстр. № 4263а від 07.07.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, В.Крутієм, Г.Чорною, М.Баграєвим, О.Кондратюк).

5. Різне.

Про виключення Котенко К.С. зі складу Громадської ради з питань свободи слова та інформації у зв’язку з обранням її до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

 

         О.Кондратюк попросила перенести підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень), (реєстр. № 0944 від 12.12.2012р., внесений народними депутатами України О.Кондратюк, М.Баграєвим та ін.)  на наступне засідання комітету.

 

М.Княжицький запропонував проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дерегулювання діяльності з надання програмної послуги та удосконалення державного регулювання діяльності провайдерів програмної послуги (реєстр. № 4150а від 23.06.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким) розглянути на іншому засіданні комітету натомість внести до порядку денного проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України (реєстр. № 4297а від 17.07.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким).

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо уточнення окремих положень) (реєстр. № 4224а від 02.07.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Кондратюк, О.Абдулліним та ін.).

 

Виступили: М.КНЯЖИЦЬКИЙ, О.КОНДРАТЮК, М.БАГРАЄВ

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо уточнення окремих положень) (реєстр. № 4224а від 02.07.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, О.Кондратюк, О.Абдулліним та ін.), комітет вирішив:

 рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо уточнення окремих положень) прийняти за основу.

Рішення прийнято одноголосно.

Слухали: 2. Слухали інформацію голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення М.Княжицького про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України (реєстр. № 4297а від 17.07.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким).

 

Виступили:  М.ТОМЕНКО, О.КОНДРАТЮК, В.КРУТІЙ

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України (реєстр. № 4297а від 17.07.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким),   комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав (реєстр. № 4263а від 07.07.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, В.Крутієм, Г.Чорною, М.Баграєвим, О.Кондратюк).

 

Виступили: М.КНЯЖИЦЬКИЙ, М.БАГРАЄВ, О.КОНДРАТЮК, В.КРУТІЙ

 

Вирішили:

 

запропонувати Комітету з питань верховенства права та правосуддя рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав (реєстр. № 4263а від 07.07.2014р., внесений народними депутатами України М.Томенком, В.Крутієм, Г.Чорною, М.Баграєвим, О.Кондратюк) прийняти за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Різне.

 

М.Томенко наголосив, що до Комітету надійшов лист від Котенко К.С. з проханням виключити її зі складу Громадської ради з питань свободи слова та інформації при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації у зв’язку з обранням її до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Члени комітету підтримали прохання Котенко К.С. та виключили її зі складу Громадської ради з питань свободи слова та інформації.

 

 

М.Томенко запропонував у серпні провести на території Донецької та Луганської областей спеціальне зібрання про відновлення українських і місцевих телеканалів та поновлення виходу українських і місцевих друкованих засобів масової інформації.

Члени комітету підтримали пропозицію М.Томенка та визначили відповідальним за проведення цього заходу Ю.Стеця.

 

Голова Комітету                                                                                                                           Микола ТОМЕНКО

 

Секретар Комітету                                                                                                                       Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15