Комітет з питань свободи слова та інформації

 

 

 

                                                                                                36

 

                                                                                        16          вересня          14

     

 

Головує:  голова комітету ТОМЕНКО М.В.

 

       Присутні народні депутати України: БАГРАЄВ М.Г., КНЯЖИЦЬКИЙ М.Л., КОНДРАТЮК О.К., ЧОРНА Г.М., КРУТІЙ В.І., АБДУЛЛІН О.Р. 

 

        Відсутні народні депутати України:  БОНДАРЕНКО О.А., ГОЛУБ О.В., СТЕЦЬ Ю.Я.

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, головний консультант секретаріату комітету С.Самойленко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій (реєстр. № 4462а від 11.08.2012р., внесений народним депутатом України Р.Іликом).

         2. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій (реєстр. № 4462а-1 від 12.08.2012р., внесений народними депутатами України О.Панькевичем, І.Сех, Г.Чорною та інш.)

         3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави (реєстр. № 5036 від 05.09.2014р., внесений народними депутатами України В.Кириленком та М.Томенком).

         4. Проект Закону про внесення змін   до Закону України «Про вибори народних депутатів України» (щодо виключення поняття «політична реклама» та усунення протиріч між окремими нормами Закону),(реєстр. № 4336а від 22.07.2014р., внесений народним депутатом України Ю.Стецем).

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відкритості інформації про доходи високо посадовців (реєстр. № 4378а від 25.07.2014р., внесений народними депутатами України С.Лабазюком, В.Литвином та інш.).

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (реєстр. № 4443а від 08.08.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким).

7. Різне.

 

         Порядок денний затверджено одноголосно.

  

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій (реєстр. № 4462а від 11.08.2012р., внесений народним депутатом України Р.Іликом).

Вирішили:

 розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій (реєстр. № 4462а від 11.08.2012р., внесений народним депутатом України Р.Іликом)., комітет вирішив:

 рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій  відхилити.

 

Голосували:  «за»- 4

                       «проти» – 1

                       «утримались» - 2

 

 Рішення прийнято.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій (реєстр. № 4462а-1 від 12.08.2012р., внесений народними депутатами України О.Панькевичем, І.Сех, Г.Чорною та інш.)

Вирішили:

 розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій (реєстр. № 4462а-1 від 12.08.2012р., внесений народними депутатами України О.Панькевичем, І.Сех, Г.Чорною та інш.), комітет вирішив:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій відхилити.

 

Голосували:  «за»- 4

                       «проти» – 1

                       «утримались» - 2

 

 Рішення прийнято.

 

Слухали: 3. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до деяких законів України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави (реєстр. № 5036 від 05.09.2014р., внесений народними депутатами України В.Кириленком та М.Томенком).

Вирішили:

розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави (реєстр. № 5036 від 05.09.2014р., внесений народними депутатами України В.Кириленком та М.Томенком), комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави прийняти за основу та в цілому.

 

Голосували:  «за»- 4

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 3

 Рішення прийнято.

Слухали:4. Слухали інформацію голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення О.Кондратюк про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» (щодо виключення поняття «політична реклама» та усунення протиріч між окремими нормами Закону), (реєстр. № 4336а від 22.07.2014р., внесений народним депутатом України Ю.Стецем).

Вирішили:

розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» (щодо виключення поняття «політична реклама» та усунення протиріч між окремими нормами Закону),(реєстр. № 4336а від 22.07.2014р., внесений народним депутатом України Ю.Стецем), комітет вирішив:

запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді України повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 5. Слухали інформацію голови комітету М.Томенка про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відкритості інформації про доходи високо посадовців (реєстр. № 4378а від 25.07.2014р., внесений народними депутатами України С.Лабазюком, В.Литвином та інш.).

Вирішили:

розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відкритості інформації про доходи високо посадовців (реєстр. № 4378а від 25.07.2014р., внесений народними депутатами України С.Лабазюком, В.Литвином та інш.), комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відкритості інформації про доходи високо посадовців прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 2

                       «проти» – 1

                       «утримались» - 4

 

Рішення не прийнято.

 

Слухали: 6. Слухали інформацію голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення М.Княжицького про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (реєстр. № 4443а від 08.08.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким).

 

Вирішили:

 

розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (реєстр. № 4443а від 08.08.2014р., внесений народним депутатом України М.Княжицьким), комітет вирішив:

 

запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні  проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України  прийняти за основу.

 

Голосували:  «за»- 4

                       «проти» – 0

                       «утримались» - 3

 

 Рішення прийнято.

 

Голова Комітету                                                      Микола ТОМЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                 Олександр ГОЛУБ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15