Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

                                                                                                3

 

                                                                                        18        грудня            14

 

 

 

      Головує:  голова комітету СЮМАР В.П.

 

       Присутні народні депутати України: АБДУЛЛІН О.Р., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ОПАНАСЕНКО О.В., КОНДРАТЮК О.К., ПАВЛЕНКО Ю.О., СОЧКА О.О., СТЕЦЕНКО Д.О., ЧЕРВАКОВА О.В., ОНУФРИК Б.С.

 

       Відсутні народні депутати України:  КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р.

 

       На засідання запрошені: Роман Чайковський - перший заступник Генерального директора, директор дирекції інформаційного мовлення Національної радіокомпанії України.

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, заступник завідувача секретаріату комітету Ф.Гриценко, головні консультанти секретаріату комітету М.Андріуца, Я.Глиняна, Л.Блищик, С.Самойленко, П.Селецький.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 1357 від 10.12.2014р., внесений народним депутатом України В.Сюмар).

         2. Про затвердження Положення про Громадську раду з питань свободи слова та інформаційної політики.

3. Різне.

 

 

         О.Червакова зауважила, що надійшло звернення від «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» щодо запровадження Міністерством оборони України нової системи акредитації журналістів у зоні АТО та лист голови Правління ПрАТ «Міжнародний Медіа Центр–СТБ» В.Бородянського про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у місті Ірпінь. Вона наголосила на тому, що ці питання необхідно включити до порядку денного.

 

         Ю.Павленко запропонував внести до порядку денного питання що стосуються організації роботи комітету.

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

 

Слухали: 1. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 1357 від 10.12.2014р., внесений народним депутатом України В.Сюмар).

 

Виступили:  ЧЕРВАКОВА О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., ОНУФРИК Б.С.     

 

Після обговорення на розгляд комітету було внесено дві пропозиції.

 

Вирішили:

 

1. Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» прийняти за основу та скоротити наполовину строки подання розгляду зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи до законопроекту та, з урахуванням цих зауважень і пропозицій, внести документ на розгляд парламенту в другому читанні.

 

Голосували:  за” – 5

                        проти – 3

                        утримались - 0

 

Рішення прийнято.

 

2. Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» прийняти за основу та доручити Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики доопрацювати законопроект не скорочуючи строки подання зауважень та пропозицій до другого читання.

 

Голосували:  за” – 3

                        проти – 5

                        утримались - 0

 

Рішення не прийнято.

 

 

Слухали: 2. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про затвердження Положення про Громадську раду з питань свободи слова та інформаційної політики.

 

Виступили:  ЧЕРВАКОВА О.В., ОНУФРИК Б.С., ПАВЛЕНКО Ю.О.       

 

Вирішили:

 

Розглянувши Положення про Громадську раду з питань свободи слова та інформаційної політики народні депутати України – члени комітету вирішили:

 

1. Членам комітету підготувати та надіслати до секретаріату комітету відповідні пропозиції щодо цього документа.

2. Затвердити Положення про Громадську раду з питань свободи слова та інформаційної політики на найближчому засіданні комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали: 3. Слухали інформацію члена комітету Ю.Павленка щодо організації роботи комітету.

 

Виступили:  СЮМАР В.П.,  ЧЕРВАКОВА О.В.      

 

Обговоривши організаційні питання роботи комітету народні депутати України – члени комітету погодилися дотримуватись засад передбачених Регламентом Верховної Ради та Законом України «Про комітети Верховної Ради України». 

 

 

Слухали: 4. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Червакової про звернення «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» щодо ситуації із запровадженням Міністерством оборони України нової системи акредитації журналістів у зоні АТО та лист голови Правління ПрАТ «Міжнародний Медіа Центр–СТБ» В.Бородянського про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у місті Ірпінь.

 

Виступили:   СЮМАР В.П.      

 

Обговоривши звернення «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» та ПрАТ «Міжнародний Медіа Центр-СТБ» народні депутати України – члени комітету запропонували розглянути ці питання на наступному засіданні комітету запросивши представників Міністерства оборони України, Генеральної прокуратури України, а також військових журналістів.

 

 

Різне.

 

В.Сюмар повідомила, що сьогодні о 15.00. відбудеться зустріч з представниками РНБО, Міністерства закордонних справ України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Національного інституту стратегічних досліджень України, керівників державних телерадіоорганізацій та провідних медіа-експертів щодо подальшої співпраці над проектом нового закону про іномовлення. Вона запросила членів комітету взяти участь у цьому заході.

 

Стенограма засідання комітету додається.

 

 

 

Голова Комітету                                                   Вікторія СЮМАР

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15