Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики

 

 

 

                                                                                                11

 

                                                                                          11       лютого             15

 

 

 

      Головує:  голова комітету СЮМАР В.П.

 

       Присутні народні депутати України: ВИСОЦЬКИЙ С.В., ОПАНАСЕНКО О.В., СОЧКА О.О., СТЕЦЕНКО Д.О., ЧЕРВАКОВА О.В., ОНУФРИК Б.С., КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р., ПАВЛЕНКО Ю.О.

 

       На засідання запрошені:  Денисенко Вадим Ігорович – народний депутат України; Красноступ Ганна Миколаївна – заступник директору департаменту – начальник відділу законопроектної роботи Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Головенко Роман Богданович – керівник правових проектів ГО «Інституту масової інформації»; Остапа Світлана Віталіївна – заступник директор, оглядач «Телекритики»; Романюк Оксана Миколаївна – виконавчий директор ГО «Інститут масової інформації»; Котюжинська Тетяна Григорівна – президент Асоціації медіа-юристів; Большакова Ольга Юріївна – голова правління Всеукраїнської ГО «Незалежна асоціація телерадіомовлників»; Розкладай Ігор Євгенович – юрист ГО «Інституту Медіа Права».

 

Присутні: завідувач секретаріату комітету М.Козлов, головні консультанти секретаріату комітету Я.Глиняна, М.Андріуца, С.Самойленко.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення (реєстр. № 1831 від 23.01.2015р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, В.Денисенком).

2. Про підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 1357 від 10.12.2014р.).

3. Про затвердження розкладу засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на другу сесію Верховної Ради України восьмого скликання.

 

        

Ю.Павленко запропонував включити в порядок денний питання щодо арешту відомого журналіста та громадського активіста Руслана Коцаби.

 

О.Червакова зауважила на необхідності проведення комітетських слухань на тему: Державний нагляд за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі та попросила це питання включити до порядку денного.

 

Порядок денний зі змінами затверджено одноголосно.

 

 

Слухали:1. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення (реєстр. № 1831 від 23.01.2015р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, В.Денисенком).

 

Виступили: КОНДРАТЮК О.К., ПАВЛЕНКО Ю.О., ОНУФРИК Б.С., АБДУЛЛІН О.Р., ОПАНАСЕНКО О.В., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ДЕНИСЕНКО В.І., ГОЛОВЕНКО Р.Б., БОЛЬШАКОВА О.Ю., КОТЮЖИНСЬКА Т.Г., РОЗКЛАДАЙ І.Є.

 

В.Денисенко представляючи законопроект відзначив, що метою проекту є розв’язання проблем прозорості власності телерадіоорганізацій України. Це питання набуло нині міжнародної ваги, адже на необхідності законодавчого забезпечення такої прозорості наголошувалося в резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи №1466 (2005) «Про виконання обов’язків і зобов’язань Україною» від 5 жовтня 2005 року, висновках і пропозиціях численних міжнародних громадських організацій, що опікуються питаннями незалежних засобів масової інформації та свободи слова. Прийняття відповідного закону передбачене також Планом заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи, затвердженого Указом Президента України.

 

 

Ю.Павленко зазначив, що підтримує загалом ідею проекту, але наголосив, що Науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відправити на доопрацювання.

 

О.Кондратюк нагадала, що вже існує Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації", який вимагає від телерадіокомпаній до кінця травня ц.р. подати держреєстратором інформацію про кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб. Вона запропонувала не поспішати з розглядом цього законопроекту.

 

С.Висоцький запропонував прийняти законопроект за основу та створити робочу групу по доопрацюванню законопроекту.

 

В.Сюмар  наголосила, що Верховна Рада повинна в першу чергу дбати про інтереси громадян України. По-друге нашим пріоритетом мало би бути розкриття і забезпечення реальної прозорості медіа власності. Вона погодилась з членами комітету, що законопроект викликає багато претензій і краще його в зал поки що не виносити.

 

 

Вирішили:

 

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення (реєстр. № 1831 від 23.01.2015р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, В.Денисенком), комітет вирішив:

 

1. Разом з авторами законопроекту створити робочу групу, залучивши до неї представників Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадських організацій які представляють медіа індустрію та громадянське суспільство.

 

2. У продовж місяця напрацювати пропозиції з удосконалення проекту та внести його на заміну.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:2. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (реєстр. № 1357 від 10.12.2014р.).

 

Виступили:  ЧЕРВАКОВА О.В., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ОПАНАСЕНКО О.В., КОНДРАТЮК О.К., АБДУЛЛІН О.Р., ОНУФРИК Б.С., ПАВЛЕНКО Ю.О., СОЧКА О.О., СТЕЦЕНКО Д.О.

 

Вирішили:

 

1. Поправку першу народного депутата України М.Томенка  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку другу народного депутата України В.Чепиногивідхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку третю народного депутата України Я.Дубневича  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку четверту народного депутата України Я.Дубневича  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’яту народних депутатів України А.Гордєєва, С.Хланя, О.Співаковського  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шосту народного депутата України О.Ленського  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сьому народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка  врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку восьму народних депутатів України А.Гордєєва, С.Хланя, О.Співаковського  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’яту народних депутатів України  В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку десяту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку одинадцяту народного депутата України М.Томенка  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дванадцяту народного депутата України В.Чепиноги  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тринадцяту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку чотирнадцяту народного депутата України І.Вінника  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятнадцяту народного депутата України О.Сироїд  врахувати частково;

                                 Рішення прийнято одноголосно

 

  поправку шістнадцяту народного депутата України М.Томенка  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сімнадцяту народних депутатів України А.Гордєєва, С.Хланя, О.Співаковського  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку вісімнадцяту народного депутата України О.Ленського  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’ятнадцяту народного депутата України М.Томенка  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку двадцяту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

                                    Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’ятнадцять першу народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’ятнадцять другу народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку двадцять третю народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’ятнадцять четверту народного депутата України І.Вінника  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’ятнадцять п’яту народного депутата України М.Папієва  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку дев’ятнадцять шосту народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку двадцять сьому народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

                                  Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку двадцять восьму народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку двадцять дев’яту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

    поправку тридцяту народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять першу народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять другу народного депутата України В.Чепиноги  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять третю народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять четверту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять п’яту народного депутата України В.Чепиноги  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять шосту народного депутата України І.Вінника  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять сьому народного депутата України М.Папієва  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять восьму народного депутата України О.Ланського  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку тридцять дев’яту народного депутата України В.Чепиноги  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

    поправку сорокову народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

    поправку сорок першу народного депутата України В.Чепиноги  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок другу народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок третю народного депутата України В.Чепиноги  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок четверту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок п’яту народного депутата України О.Сироїд  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок шосту народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок сьому народного депутата України І.Вінника  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок восьму народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сорок дев’яту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

поправку п’ятдесяту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

    поправку п’ятдесят першу народного депутата України О.Ленського  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят другу народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят третю народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят четверту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят п’яту народного депутата України М.Томенка  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят шосту народного депутата України М.Томенка  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят сьому народних депутатів України  А.Гордєєва, С.Хланя, О.Співаковського  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят восьму народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку п’ятдесят дев’яту народного депутата України О.Семерака  відхилити;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесяту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

    поправку шістдесят першу народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят другу народного депутата України М.Томенка  врахувати частково;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят третю народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят четверту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

                                  Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят п’яту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят шосту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят сьому народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят восьму народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку шістдесят дев’яту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сімдесяту народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

    поправку сімдесят першу першу народних депутатів України В.Сюмар, В.Ар'єва, Б.Онуфрика, О.Червакової, Д.Стеценка, О.Опанасенка, О.Сочка, С.Висоцького, А.Геращенка – врахувати;

Рішення прийнято одноголосно

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:3. Слухали інформацію члена комітету Ю.Павленка про арешт відомого журналіста та громадського активіста Руслана Коцаби.

 

Виступили: САМАР В.П., КОНДРАТЮК О.К., ОНУФРИК Б.С., АБДУЛЛІН О.Р., ОПАНАСЕНКО О.В., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ГОЛОВЕНКО Р.Б.,  КОТЮЖИНСЬКА Т.Г., РОМАНЮК О.М.

 

Ю.Павленко поінформував членів комітету, що 8 лютого ц.р. стало відомо про затримання Івано-Франківського журналіста Руслана Коцаби, якому висунуто звинувачення у державній зраді та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Івано-Франківський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на час ведення слідства на 60 днів. Арешт проводився прямо в залі суду. Він зауважив, що на його погляд відбулося порушення прав людини адже журналіст Руслан Коцаба лише публічно виступив проти «четвертої хвилі» мобілізації та обґрунтував свою позицію. Ю.Павленко запропонував звернутися з заявою до Генерального прокурора України з проханням провести відкрите та всебічне розслідування справи із залученням громадськості. Перевірити обґрунтованість обвинувачень, які були висунуті Руслану Коцабі та провести їх у відповідність до вимог законодавства.

 

О.Абдуллін зауважив, що це буде не коректно, оскільки не Генеральна прокуратура визначала запобіжний захід, а суд.

 

В.Сюмар зазначила, що потрібно вивчити це питання, можливо представники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України погодяться на закриту зустріч після якої ми зможемо ухвалити відповідне рішення.

Вирішили:

 

Заслухавши представників медійних громадських організацій та взявши до уваги, що нині обвинувальна справа перебуває у суді, комітет вирішив:

 

звернутися до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України з проханням організувати відповідну зустріч з членами комітету та надати роз’яснення щодо арешту Івано-Франківського блогера і громадського активіста Руслана Коцаби.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:4. Слухали інформацію першого заступника голови комітету О.Червакової про проведення комітетських слухань на тему: Державний нагляд за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

 

О.Червакова зауважила, що 10 лютого ц.р. Верховна Рада України ухвалила в цілому зміни до Закону України «Про захист суспільної моралі» (реєстр. № 1647), який передбачає ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, поклавши її функції на інші державні органи. Вона додала, що Всеукраїнська рада церков виступила проти ліквідації комісії і апелює до Президента України щоб він утримався від  підписання цього закону. 

О.Червакова запропонувала провести комітетські слухання запросивши на них представників Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, міжнародних експертів, представників державних органів влади до компетенції яких відноситься нагляд і контроль у сфері суспільної моралі,  громадськість та засоби масової інформації.

 

Вирішили:

 

1. Провести 16 лютого ц.р. комітетські слухання на тему: Державний нагляд за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

2. Відповідальною від комітету визначити першого заступника голови комітету Червакову Ольгу Валеріївну.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Слухали:5. Слухали інформацію голови комітету В.Сюмар про  затвердження розкладу засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на другу сесію Верховної Ради України восьмого скликання.

Вирішили:

 

Розглянувши проект розкладу засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на другу сесію Верховної Ради України восьмого скликання, комітет вирішив:

 

1. Визначити, що засідання комітету, як правили, відбуваються що середи у пленарні тижні другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та у випадках передбачених Законом України «Про комітети Верховної Ради України».

 

2. Затвердити запропонований розклад засідань Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

 

Дата проведення засідання

місяць

дата

лютий

4

11

березень

4

18

квітень

8

22

травень

6

20

червень

3

17

липень

1

15

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                   Вікторія СЮМАР

 

 

Секретар Комітету                                               Олена КОНДРАТЮК

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань Комітету 2016 рік”

22 грудня 2016 15:42
16 листопада 2016 15:46
02 листопада 2016 16:05
19 жовтня 2016 15:44
12 жовтня 2016 23:45
05 жовтня 2016 11:34
21 вересня 2016 09:23
07 вересня 2016 13:23
13 липня 2016 18:15
06 липня 2016 17:15