Про звернення ГО «Стоп корупції» щодо фактів перешкоджання журналістській діяльності та нападу на знімальну групу 11 вересня ц.р. на території ДП «Лідіївське» (філії ТОВ СП «Нібулон») у селищі Лідіївка Миколаївської області

Опубліковано 04 жовтня 2018, о 10:51

 Комітет 

Витяг з протоколу № 99 засідання Комітету від 03.10.2018


Слухали інформацію першого заступника Голови Комітету О.Червакову про звернення ГО «Стоп корупції» щодо фактів перешкоджання журналістській діяльності та нападу на знімальну групу 11 вересня ц.р. на території ДП «Лідіївське» (філії ТОВ СП «Нібулон») у селищі Лідіївка Миколаївської області.                                   

                          

     Виступили:   СЮМАР В.П., ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ Б.С., КРИШИХА Х.Ю.

 

Запрошена на засідання Комітету журналістка «Стоп корупції» Христина Кришина розповіла, що до Лідіївки з оператором приїхала на звернення місцевих мешканців, які скаржилися на рейдерське захоплення їхніх земель. Одначе спроби знімальної групи з’ясувати: на підставі яких документів філія ТОВ СП «Нібулон» використовує паї селян, обернулися для журналістів шестигодинним полоном. Знімальну групу заблокували вантажівками невідомі поблизу офісу підприємства, напали на оператора, пошкодили техніку, вимагаючи віддати флеш-карти із відзнятим матеріалом, де, окрім іншого, зафіксовано, як директор підприємства тікає від камери.

Два наряди поліції, які прибули на виклик журналістів безпорадно спостерігали за протиправними зухвалими діями кількох десятків молодиків з характерною зовнішністю. Більше того, поліцейські відмовились на місці прийняти заяву від потерпілих щодо перешкоджання їхній діяльності.

Вирішили:

 

Після обговорення Голова Комітету В.Сюмар зауважила, що Комітет і надалі триматиме цю справу на контролі та скерує відповідні звернення до Генеральної прокуратури України і Національної поліції України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку