Про звернення від телеканалу «112-Україна» з приводу тиску та відмови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у переоформлені ліцензії на мовлення

Опубліковано 21 червня 2018, о 11:42

 Комітет 

Різне.

 

В.Сюмар наголосила, що до членів Комітету надійшли звернення від телеканалу «112-Україна» з приводу тиску та відмови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у переоформлені ліцензії на мовлення.

Позицію телеканалу на засіданні представляли генеральний директор Єгор Бенкендорф, його перший заступник Василь Сметана та генеральний продюсер Артем Марчевський, позицію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення – представив її Голова Юрій Артеменко.

В обговоренні важливого питання – в контексті забезпечення безумовного дотримання конституційних засад свободи слова, норм законів України, належного розв’язання питань інформаційної безпеки – взяли участь всі присутні на засіданні парламентарії - члени Комітету. Як зауважила Вікторія Сюмар, Комітет зацікавлений у належному розв’язанні цього та інших конфліктів, однак все це має відбуватися виключно в рамках вимог чинних законів, без будь-яких політичних спекуляцій.

За підсумками обговорення Комітет вирішив:

рекомендувати як державному регулятору – Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, так і телеканалу «112-Україна» дотримуватись у своїх діях вимог Конституції України та чинного законодавства України.

 

         Народний депутат України Г.Шверк залишив засідання Комітету.

           

Голосували:   “за” – 10

                        “проти” – 0

                        “утримались” - 1

 

   Рішення прийнято.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку