Про причини припинення мовлення на середніх хвилях НСТУ - Українського радіо з передавачів, що розташовані в населених пунктах Луч Миколаївської області та Таранівці Харківської області.

Опубліковано 07 червня 2018, о 09:35

 Комітет 

Слухали: 3. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про причини припинення мовлення на середніх хвилях НСТУ - Українського радіо з передавачів, що розташовані в населених пунктах Луч Миколаївської області та Таранівці Харківської області.                                        

 

     Виступили: ОНУФРИК Б.С., ПАВЛЕНКО Ю.О., СЕВРЮКОВ В.В., ЧЕРВАКОВА О.В., АЛАСАНІЯ З.Г.,  ФЕЩУК У.Ю., БІДЕНКО А.І., СЕМЕРЕЙ П.І.

 

         Вирішили:

 

Заслухавши Голову правління Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» З.Аласанія, генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення П.Семерея, та представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо причин припинення мовлення на середніх хвилях НСТУ - Українського радіо з передавачів, що розташовані в населених пунктах Луч Миколаївської  області та Таранівці Харківської  області,  Комітет зазначив,  що

трансляція першої програми Українського радіо у середньохвильовому діапазоні з Радіоцентру у Таранівці Харківської області та програми Всесвітньої служби радіо України з радіопередавального центру Луч у Миколаївській області була припинена через відсутність фінансового забезпечення поширення сигналу з 1 лютого ц.р. І це при тому, що іншого покриття у Харківській області, окрім середньо-хвильового, Українське радіо не має, а конкурс на FM-діапазон досі не оголошено. Такі речі є неприпустимими у контексті інформаційної безпеки держави, яка воює з російським агресором не лише за окуповані території, а й за обдурених тотальною ворожою пропагандою громадян.

Тому Комітет вирішив інформувати про це Кабінет Міністрів України, Раду Національної безпеки і оборони України, а також разом з Міністерством інформаційної політики України напрацювати алгоритм розв’язання проблеми фінансування діяльності ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку