Законопроект 4895-1 Рекомендації Комітету

Опубліковано 18 січня 2017, о 18:30

 Комітет 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комітет Верховної Ради України

з питань законодавчого забезпечення

правоохоронної діяльності

 

 

На виконання доручення Голови Верховної Ради України А. Парубія від 13 липня 2016 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на своєму засіданні 18 січня 2017 року (протокол № 59) розглянув, в частині, що належить до предмету відання Комітету, положення проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії жорсткому поводженню з тваринами (реєстр. № 4895-1 від 13.07.2016), внесений народними депутатами України А. Білецьким, О. Петренком, Р. Мацолою.

У частині, що стосується предмету відання Комітету, законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про захист суспільної моралі» передбачивши статтю 51 «Заборона пропаганди жорстокого поводження з тваринами».

На думку Комітету, доповнення чинного Закону новою статтею 51 не є виправданим. Комітет вважає, що зміни подібного змісту доцільно внести до існуючої статті 5 чинного Закону, яка визначає основні напрями державного регулювання обігу інформаційної продукції, що негативно впливає на суспільну мораль.

У зв’язку з цим, Комітет прийняв рішення запропонувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

 

 

Голова Комітету                                                                   Вікторія Сюмар

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку