Про розгляд Звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік

Опубліковано 14 березня 2018, о 18:00

Слухали: 1. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про розгляд Звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік.

                          

     Виступили: ЧЕРВАКОВА О.В., ШВЕРК Г.А., ПАВЛЕНКО Ю.О., ОПАНАСЕНКО О.В., ОНУФРИК Б.Р., СЕВРЮКОВ В.В., АРТЕМЕНКО Ю.А., ГЕРАСИМЮК О.В., ФЕЩУК У.Ю., ІЛЬЯШЕНКО О.Б., КОВАЛЬ В.Ю., КОСТИНСЬКИЙ С.А., ЧЕРНИШ О.М., КЛІТНА Н.І.

 

 

Відкриваючи засідання Комітету Вікторія Сюмар наголосила, що Звіт є детальним, мова його професійна, не політизована. Вона додала, що на засіданні присутня вся Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у повному складі та запросила Голову Нацради Юрія Артеменка до слова.

 

Юрій Артеменко представляючи Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік відзначив, що регуляторний орган у минулому році працював над створенням ефективної системи захисту інформаційного простору України. Крім цього, регулятор сприяв організаційному забезпеченню реформування Національної суспільної телерадіокомпанії України, контролював виконання мовниками та провайдерами програмної послуги норм законів щодо прозорості медіа власності, розкриття інформації про кінцевих бенефіціарів (контролерів) та пов’язаних осіб.

 

У числі головних завдань Національної ради, за словами її очільника, було забезпечення виконання законодавчих норм щодо збільшення частки вітчизняного продукту в ефірі українських радіостанцій та норм, які регламентують частку україномовних передач на вітчизняному телебаченні У активі Національної ради є чимало зробленого по відновленню мовлення на територіях Донецької та Луганської областей, що прилягають до зони ведення АТО.

 

Вікторія Сюмар передаючи головування засідання першому заступнику Ользі Черваковій запропонувала колегам ухвалити рішення - рекомендувати Верховній Раді України за підсумками розгляду Звіт Національної ради за 2017 рік взяти до відома.

 

 

Народний депутат України В.Сюмар залишила засідання Комітету.

 

 

В ході тривалого обговорення члени Комітету та громадськість також торкнулися багатьох проблем, які стосуються регуляторної діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

 

Народні депутати  Ф.Бендюженко та О.Сочка залишили засідання Комітету.

 

 

Підсумовуючи перший заступник Голови Комітету Ольга Червакова запропонувала підтримати пропозицію В.Сюмар взяти Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до відома.

 

 

 

 

         Вирішили:

 

         Розглянувши Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік, Комітет вирішив:

 

рекомендувати Верховній Раді України Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2017 рік взяти до відома.

 

Рішення прийнято одноголосно.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку