Законопроект № 6560 Висновок Комітету

Опубліковано 12 липня 2017, о 18:00

 Комітет 

 

До реєстр. № 6560 від 29.07.2016 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Верховна Рада України               

 

 

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на своєму засіданні 5 жовтня 2016 року (протокол № 53) розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції), реєстраційний № 5008 від 29.07.2016 р., внесений народними депутатами України Сюмар В.П. та Тимчуком Д.Б.

Метою законопроекту є забезпечення можливості проводити ефективну інформаційну політику, спрямовану на захист національних інтересів, суверенітету та територіальної цілісності України, боротьбу з іноземною агресією, тероризмом, проявами сепаратизму та іншими викликами, які виникли внаслідок російської агресії проти України. 

Головне науково-експертне управління вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно повернути на доопрацювання.
Комітет з питань бюджету Верховної Ради України 28.09.2016 р. прийняв рішення, що законопроект має вплив на показники бюджету (збільшуючи витрати бюджету) . У разі прийняття відповідного закону до 15 липня 2017 року він має вводитись в дію не раніше 1 січня 2018 року, а після 15 липня 2017 року – не раніше 1 січня 2019 року (або 1 січня наступного за цим року залежно від часу прийняття закону).
Міністерство фінансів України в експертному висновку вважає, що положення законопроекту не узгоджуються із статтею 27 Бюджетного кодексу України у частині надання до законопроекту фінансово-економічних обгрунтувань та пропозицій змін до законодавчих актів України щодо скорочення витрат бюджету та джерел додаткових надходжень бюджету для досягнення збалансованого бюджету.
Міністерство оборони України (вих. № 220/7714 від 11.08.2016 р.) підтримує законопроект без зауважень. 

За результатами розгляду Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив рекомендувати Верховній Раді України законопроект про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції) прийняти за основу.

Співдоповідачем від Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики під час розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар Вікторію Петрівну.

Додаток:    

1. Проект Постанови Верховної Ради України – 1 арк.

2. Висновок Головного науково-експертного управління –   3 арк.

         3. Рекомендації Комітету з питань бюджету Верховної Ради України з експертним висновком Міністерства фінансів України) – 4 арк.

         4. Пропозиції Міністерства оборони України – 1 арк.

5. Електронні файли документів.

 

 

 

Голова Комітету                                                            Вікторія Сюмар

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку