Про реалізацію програми «Підтримка українського книговидання для сходу України»

Опубліковано 11 липня 2018, о 18:00

 Комітет 

Слухали: 5. Слухали інформацію державного секретарі Міністерства інформаційної політики України Артема Біденка про реалізацію програми «Підтримка українського книговидання для сходу України».

 

     Виступили: ЧЕРВАКОВА О.В., ПАВЛЕНКО Ю.О., БІДЕНКО А.І., КРАСОВИЦЬКИЙ О.В.

 

А.Біденко доповів присутнім, що триває програма реалізації вітчизняного книговидання за підтримки Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики. Він наголосив, що приніс депутатам для ознайомлення набори книжок та газет на різну тематику і які вже знаходяться на сході України.

 

О.Красовський - генеральний директор видавництва «Фоліо», звернувся до парламентарів з проханням обов’язково підтримати цю програму на наступний бюджетний рік. Він запропонував у Верховній Раді України провести коротку презентацію книжок, щоб народні депутати побачили результати роботи.

Також він додав, що Міністерство фінансів заборонило постачання цих книжок до бібліотек і що цим має опікуватись Міністерство культури України аби уникнути дублювання по бюджетним програмам.

 

     Вирішили:

 

Після обговорення члени Комітету вирішили:

 

1. У Верховній Раді України провести у вересні ц.р. презентацію книжок по програмі «Підтримка українського книговидання для сходу України».

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням надати інформацію про фінансування державної програми «Українська книжка для зони АТО».

3. Надіслати звернення до Міністерства фінансів України щодо належного забезпечення фінансування програми «Підтримка українського книговидання для сходу України» в наступному році.

 

Рішення прийнято одноголосно.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку