Про оголошення відбору кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради України

Опубліковано 04 липня 2018, о 18:00

 Комітет 

Слухали: 7. Слухали інформацію Голови Комітету В.Сюмар про оголошення відбору кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради України.

 

     Виступили: АБДУЛЛІН О.Р., ОПАНАСЕНКО О.В., ШВЕРК Г.А., ОНУФРИК Б.С., ВИСОЦЬКИЙ С.В., ЧЕРВАКОВА О.В., СЕВРЮКОВ В.В., БЕНДЮЖЕНКО Ф.В., СОЧКА О.О., СТЕЦЕНКО О.О., КОНДРАТЮК О.К.

 

     В.Сюмар повідомила, що до Комітету звернувся Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ю.Артеменко з проханням провести конкурсний відбір кандидатів на вакантне місце члена Національної ради за квотою Верховної Ради України та ініціювати призначення члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

    Доповідачка зауважила, що в Комітеті є подання на чотирьох претендентів про те частина депутатських фракцій не встигли подати своїх кандидатів.

   Вона запропонувала доручити секретаріату оновити документи кандидатів, зокрема, декларації про доходи. А також після оголошення конкурсу звернутися до фракцій і груп у Верховній раді України і громадських організацій, які працюють у сфері медіа, впродовж 21 дня внести кандидатури на вакантне місце члена Національної ради. Головуюча додала, що до кінця літа завершиться спецперевірка і у вересні Комітет зможе розглянути це питання.

     В.Сюмар також запропонувала членам Комітету доручити їй зустрітися з першим заступником Голови Нацради О.Герасим’юк та Головою Нацради Ю.Артеменком і вирішити питання щодо проведення спільної з Комітетом зустрічі для з’ясування причин конфліктної ситуації у Нацраді.

 

         Вирішили:

 

     Після обговорення члени Комітету вирішили:

 

1. Залишити в конкурсному відборі заяви кандидатів, які надійшли до  Комітету раніше.

2. Доручити секретаріату Комітету звернутися до кандидатів з проханням оновити подані документи, зокрема, декларації про доходи.

         3. Відповідно до вимог частини 20 статті 85 Конституції України, статті 210 Регламенту Верховної Ради України, частини 2 статті 5 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» оголосити відбір кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної ради.

 

         Рішення прийнято одноголосно.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку